VILJELY

Valkosipulin kasvukausi kestää melkein kokonaisen yhden vuoden ja vaatii onnistuakseen hyvin suunnitellun viljelykierron, ravinteiden kohdentamisen ja kasvuston tarkan seurannan. Katso tarkemmin tämän sivun allaolevasta kaaviosta: "luomutalvivalkosipulin vuosikierto"

LAJIKKEET

Viljelemme vanhoja perinteisiä GERMIDOUR ja ALEXANDRA -lajikkeita. Alexandra on idän suunnalta tänne saapunut lajike, joka on maultaan voimakas ja suurikyntinen. Germidour on ranskalainen lajike ja kynsiä on enemmän, kuin alexandrassa. Ranskalaiset lajikkeet ovat hyvänmakuisia ja hieman miedompia sekä aavistuksen vivahteikkaampia, kuin alexandra -lajike.

LUOMUVILJELY

Luomu viljelytapana asettaa suuria haasteita valkosipulin viljelylle ja viljelytapa lisää huomattavasti työmäärää ja viljelyn kustannuksia. Pyrimme tuottamaan lämpimillä rinnepelloillamme parasta mahdollista valkosipulia ja löytämään kuluttajia, jotka arvostavat kotimaista osaamista ja lähellä tuotettua puhdasta ruokaa. Viljely on luomusertifioitua ja vuosittain luomuvalvottua tuotantoa. Tarkastuslaitoksen tunnus: FI-EKO-102

Katso luomutodistus >>>